Rok 2006

V rámci několika brigád byly provedeny (i s pomocí mechanizace) terénní úpravy nejkritičtějších úseků modrého okruhu s cílem, aby byly obousměrné a bezpečnější.

Proběhlo navázání kontaktů s úředníkem Karlovarského krajského úřadu odboru regionálního rozvoje o možnostech finanční spoluúčasti při vytváření lyžařských běžeckých stop ve Slavkovském lese. Pro rok 2007 se počítá s podporou turistického značení a propagace.

Na základě úspěšného jednání se zástupci Lesů ČR, CHKO Slavkovský les a majitelů pastvin se podařilo najít kompromis vedení běžkařských tras ve směru Krásno a Prameny. Méně úspěšná byla setkání se zástupci radnic v Lokti, H. Slavkově a Krásně, kde jsme žádali o finanční spoluúčast na přiblížení tras do této spádové oblasti.

Proběhlo jednání s MÚ Sokolov ohledně finančního příspěvku na provoz běžeckých stop na rok 2007. Příspěvek byl přislíben ve stejné výši jako v předchozí sezóně.

V samém závěru roku (před a po svátcích) jsme se soustředili na lesní úsek nad Lobezským potokem, kde jsme upravili svozovou cestu poznamenanou po těžbě dřeva a vytvořili lávku přes potok, abychom nemuseli jezdit přes brod potoka. Tím jsme vytvořili podmínky pro prodloužení tras ve směru Krásno a Prameny.

V posledních dnech roku se na nás paní Zima alespoň trochu pousmála. 29. a 30. prosince bylo na loukách v okolí Lobzů necelých 10 cm prašanu. Dva nadšenci si vyšlápli 3 km okruh za slunečného počasí. Kontrastem jim byli cyklisté, kteří jeli vedle stopy na vysněžené cestě.

Autor textu: M. Glassl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *