Město Březová získalo dotaci na pořízení mechanizace na údržbu běžkařských stop

Tisková zpráva • Projekt běžkařských stop Březová, jehož hlavním garantem je město Březová, se úspěšně rozvíjí od roku 2005. Stopy pro běžecké lyžování rozkládající se mezi vesnicemi Kamenice a Lobzy využívají stovky lidí každý rok, z nichž někteří se účastní i tradičního místního závodu klasickou technikou zvaného Kam-Lauf.

Historicky se běžecké lyžování jako forma individuální turistiky na Březovsku provozovalo spontánně na tzv. „šlapaných trasách“. V roce 2005 se však díky městu Březová a dalším městům sdružily základní finanční prostředky, byl zakoupen sněžný skútr a v sezóně 2005/2006 tak byla zahájena strojní úprava stop.

V roce 2018 město Březová zpracovalo projekt „Tažné zařízení pro úpravu běžeckých stop Březová“, jehož předmětem je primárně pořízení výkonného stroje na bázi čtyřkolky pro zkvalitnění strojní úpravy stop. Pro tento projekt město získalo finanční příspěvek ve formě dotace. Poskytovatelem dotace je Ministerstvo pro místní rozvoj a konkrétně jde o Národní program podpory cestovního ruchu v regionech.

Ilustrační obrázek

Dosavadní hnací mechanizace, tj. sněžný skútr Bombardier Lynx ST550 o objemu motoru 550 cm3, proto bude nahrazena výkonnějším strojem, jenž bude vybrán ve výběrovém řízení. Základní požadované parametry stroje jsou:

  • čtyřkolka UTV s pohonem 4×4 a výkonem okolo 50 HP
  • kabina s ochranným rámem, sklápěcí korba
  • gumové pásy pro pohyb ve sněhu, tažné zařízení a elektrický naviják

Dále budou v rámci dotačního financování zpracovány webové stránky www.skibrezova.cz a stránka na Facebooku.

Informace o projektu, jenž byl podpořen z dotačního programu Ministerstva pro místní rozvoj

Ilustrační obrázky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *