Sezóna 2020/2021 – přípravy v plném proudu

Všichni věříme, že po loňské mizérii k nám bude příroda štědřejší a nadělí nám dostatek sněhu.

V současné době je náš tým v plné přípravě stop tak, abychom s prvním sněhem mohli začít upravovat. Nikdo z nás si nepamatuje, kdy naposledy a zda vůbec byly stopy v tak dobrém stavu. Je to především díky pracovníkům Lesů ČR, polesí Kostelní Bříza, kteří respektují dohodnuté trasy a těžbu zde organizují s ohledem na místní podmínky a počasí. Rovněž po mnoha letech nesnází s předešlými nájemci honitby, máme nyní s aktuálními nájemci vztahy dobré a snad již nehrozí, že nám myslivec projede stopy záhy po jejich úpravě.

Ačkoli se zdá, že vše je ideální, neplatí to zcela. Poté co nám vloni rovenský farmář uzavřel stopu pevným ohradníkem (informovali jsme o tom v aktualitě 28.11.19), jsme v létě hledali možnosti jak zajistit zokruhování centrálního okruhu v místě výjezdu z  hraniční louky na rovenskou pláň. Díky pochopení ze strany Lesů ČR, se to podařilo. Lesníci nám vyčistili starší přibližovací cestu a na nás zůstalo ji upravit.  Tento týden jsme s pomocí těžké techniky tento úsek srovnali a nic již nebrání tomu proběhnout celý centrální okruh. Je samozřejmě zbytečné připomínat, že tyto práce většího rozsahu bychom nebyli schopni realizovat bez pomoci Karlovarského kraje, města Březová, Lesů ČR a sokolovské společnosti Báňská stavební.

Také jsme svépomocí provedli několik menších vylepšení např. okolo Štírovníku nebo na výjezdu z garáže techniky. Na rozdíl od minulých let jsme se nemohli spolehnout na větší organizované brigády a tak nezbylo nic jiného než tyto drobné práce pokrýt individuálně místními.

Dnes je již jasné, že navzdory uvedeným těžkostem budou stopy připravené a  těšíme se na první sníh.

Skol,

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *